Skip to main content

Over Alex.

Fotografie -

de blauwdruk als vertrekpunt

Met tien jaar ervaring in vastgoedfotografie, gericht op exclusieve woningen, heb ik een specialisme ontwikkeld in het vastleggen van unieke architectuur. Noem het röntgenvisie, symmetrie-obsessie, lijnencompulsie: ik zie in blauwdrukken. Door uit te gaan van de blauwdruk, leg ik de essentie van de woning vast in beeld. Deze ligt in de lijnen van een gebouw, de lichtinval van een ruimte of de fundamenten van een woning. Door symmetrie en ruimte steevast de hoofdrol te geven, bied ik een ander perspectief die tegelijkertijd de essentie versterkt. Mijn beelden leggen de fundering bloot: ik laat zien hoe het bedoeld was, als nieuw.

Foto, film en drone zijn de middelen om mijn unieke perspectief en werkwijze in beeld te brengen. Door beheersing van diverse technieken wordt een onderwerp in beeld gebracht, zoals het ooit bedoeld was. Ik laat je anders kijken door afstand te nemen, of juist door centraal plaats te nemen. En, wat zie je? Een nieuwe invalshoek die leidt tot een kantelpunt in de zienswijze van de kijker. Met mijn camera en drone als verlengstuk van mijn creativiteit, creëer ik beelden die spreken en verhalen vertellen zonder woorden.

Benieuwd naar mijn werk naast vastgoed? Ik ben fotograaf en videograaf bij Studio Guts®. Studio Guts® werkt met diverse bedrijven, organisaties en instellingen die weten waar ze naartoe willen. Of je nu een ambitieuze start-up bent of een gevestigde onderneming met een duidelijke visie, wij helpen je doelen te verwezenlijken met effectieve strategische en visuele oplossingen die jou leiden tot in de harten en gedachten van je publiek.